Search


Oferte de Web Hosting

by Studio 3 on April 30, 2012

webhosting

Un capitol foarte important pentru succesul unui site este hostingul. De multe ori omis sau neinteles hostingul, joaca un rol foarte important in succesul unui site. Il poate propulsa catre tinta propusa sau il poate desfinta din diferite motive. O sa incercam sa va explicam in linii generale cum va poate ajuta o companie buna de Web Hosting in realizarea proiectelor voastre.

Gazduirea sitului pe un server rapid ajuta la incarcarea acestuia mai repede. Atunci cind cautati o companie de hosting incercati sa verificati situri gazduite de ei versus situri gazduite la alte companii de hosting. Un bun reper  este site-ul http://whichloadsfaster.com/ . Acest site va arata comparativ care dintre cele 2 sau mai multe siteuri se incarca mai repede. Viteza de incarcare a unui site variaza de la companie la companie in functie de: popularea serverelor de hosting (cati clienti sunt gazduiti pe un server), calitatea echipamentelor (servere profesionale sau computere desktop), calitatea componentelor principale (procesoare cu multe nuclee, harddisk-uri SSD, porturi de uplink GB…etc) si nu in ultimul rand conectivitatea companiei (interconectare cu alti provideri de internet).

Un site ce se incarca repede se va clasa mai sus in index-ul Google fata de unul care se incarca mai greu. Se merge pe premisa ca utilizatorul trebuie sa astepte mai putin timp sa acceseze continutul cautat. Tot la capitolul Google/SEO intra si posibilitatea companiei de a va furniza un IP propriu ce il va folosi doar site-ul vostru. Multe companii gazduiesc mai multi clienti pe acelasi IP. Ramificatiile acestui fapt sunt nenumarate. De la listarea IP-ului in listele de SPAM in cazul in care un client trimite multe email-uri pana la penalizarea in Google pentru incalcarea termenilor si conditiilor.

De asemenea verificati compania inainte de achizitionarea de orice fel de servicii. Are datacenter propriu sau este un reseller pentru o alta companie de web hosting? Eliminati intermediarii! Va ajuta la promptitudinea rezolvarii eventualelor probleme aparute. Orice companie mare de hosting dispune de un departament tehnic ce va va ajuta cu diverse erori aparute in site. Metodele suport tehnic pot varia: 24/24 via email sau chiar prin telefon. Unele companii nu va ofera suport tehnic pe timp de noapte; atentie! Cel mai mare atu pe care il pot vinde providerii de hosting este protectia DDOS. In ideea in care va limitati la un shared hosting veti impartii acelasi server cu alti clienti. Orice atac catre acei clienti se va reflecta si asupra sitului vostru.

Departamentul comercial are o stransa legatura cu termenii si conditiile de folosire a serviciului de web hosting. Verificati inainte de achizitie contractul. Cititi-l cu atentie si orice nelamurire aveti, cereti explicatii departamentului comercial. Aveti grija la clauzele de reziliere. Aveti grija la clauzele de trafic si consum de resurse. Mai ales aveti grija la platile recurente. Am sa va dau un exemplu:
Firma xServers vinde webhosting la 1.45euro/luna. Acest pret este valabil doar daca achitati pe 24 luni. Asta inseamna ca veti achita din start 34.80 euro. In cazul in care doriti sa achizitionati pe 12 luni pretul se modifica la 1.95euro/luna. La 6 luni este 2.45euro/luna , la 3 luni costul este 2.95euro/luna iar la plata lunara costul este de 3.45euro/luna. Sa luam ipoteza in care ati achizitionat serviciul pe 24 de luni in valoare de 34.80 euro si dupa 3 luni doriti rezilierea contractului. Perioada in care ati folosit hostingul va fi calculata la recurenta de 3 luni si anume 2.95E/luna. Facem un mic calcul si vedem ca 3 luni x 2.95euro = 8.85euro . Aceasta suma va fi scazuta din cei  34.80 euro si suma returnata va fi de 25.95euro. Toate companiile de vind servicii cu recurenta au astfel de clauze in contract. Este normal ca atunci cind beneficiezi de o oferta si te angajezi la o perioada de timp sa o respecti. In cazul in care nu iti respecti perioada semnata si scazi la o perioada mai mica si costul pentru perioada folosita va fi cel corect.

Multe companii de web hosting va vor vinde marea cu sarea! Nu credeti pe cuvant si faceti cercetari inainte de achizitii. O sa gasiti oferte de genul : “Web Hosting + Domeniu .RO” . Aceste oferte pe cat sunt de atractive pe atat pot fi de dezastruase pe termen lung. Verificati astfel de oferte si asigurati-va ca domeniul este cumparat direct pe numele vostru. Daca firma il cumpara pe numele ei si doar va da drept de folosinta pentru acest domeniu, stati departe! In cazul unei rezilieri pierdeti numele de domeniu. Un bun reper pentru a verifica garantia firmelor sunt forumurile si blogurile de specialitate. http://www.infohost.ro/ este un bun inceput si va ofera o idee clara despre firmele de hosting din Romania. Cine face treaba buna si cine e pus pe dat tepe. http://forum.seopedia.ro/hosting/ este un forum cu multe resurse printre care si o sectiune cu review-uri legate de companiile de hosting.

O sa revenim cu mai multe detalii legate de dreamhost coupon codes cat si despre serviciile de web hosting din Romania si de peste hotare in viitoarele articole.

//Studio3 Staff